dimecres, 4 de gener del 2012

Neix el Banc del Temps d'Igualada



Aquest dimecres, 4 de gener, s’ha presentat el Banc del Temps, una iniciativa comunitària d’intercanvi que emula simbòlicament el funcionament d’un banc, però enlloc de diners, s’hi utilitza temps dedicat als serveis i a les persones. L’objectiu és fomentar l’ajuda mútua i reforçar els llaços comunitaris de veïnatge d’un barri o d’una ciutat. S’hi afavoreix un intercanvi gratuït de serveis per a resoldre necessitats quotidianes, fomentar l’autonomia ciutadana, difondre valors com la col·laboració i la participació i trencar l’aïllament que poden patir alguns individus en la societat actual.

La persona que hi participa diposita unes hores de temps en aquest banc, oferint un servei a qui el pugui necessitar. A canvi, pot demanar temps a altres persones per a solucionar les seves necessitats diàries. La unitat de valor del Banc, doncs, és l’hora, independentment del servei que s’hagi ofert o demandat.

En aquest Banc del Temps s’hi poden oferir serveis com ara acompanyar persones grans a passejar o dur nens a l’escola, tenir cura dels infants, fer la compra per la gent gran, assessoraments bancaris i comptabilitat domèstica, assessorament pedagògic, reforç escolar infantil, bricolatge i petites reparacions, restauració de mobles, classes de música i idiomes, cuina, manteniment de l’automòbil i un llarg etcètera.

Per a formar part del Banc del Temps cal contactar amb qualsevol dels seus impulsors: l’Oficina d’Inclusió de l’Ajuntament d’Igualada (Espai Cívic Centre, tel. 93 804 20 39), Creu Roja a L’Anoia (tel. 93 803 07 89, www.creurojaanoia.org), Càritas Anoia-Segarra (tel. 93 803 27 47, igualada@caritasbv.cat) i la Fundació Sociocultural ATLAS (tel. 93 805 57 92, www.atlasfundacio.org). Totes quatre s’han compromès a impulsar i dinamitzar de manera unitària aquest projecte.

El tinent d’alcalde d’Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada, el republicà Joan Torras, destaca que “especialment en moments complicats com l’actual, amb un marcat context de crisi, és quan iniciatives com aquesta guanyen especial valor. Hi ha moltes persones a la nostra societat amb pocs recursos o amb poc suport humà, especialment persones grans, i el Banc del Temps els pot ajudar a solucionar problemes quotidians amb un afegit de valors molt importants com ara la solidaritat i la col•laboració”.

0 comentaris:

Deixa'ns el teu comentari:

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.